Weblog
feb 20

Project in Ghana.

flag-800

Bij de jeugdkerk is gebrainstormd  om geld in te zamelen voor een project in Ghana. De jeugd heeft informatie over het project gekregen en mocht met  ideeën komen. Zo is hier in huis cake gebakken. Het zijn niet helemaal de laagjes geworden zoals bedoeld, maar toch…..! Het zijn de kleuren van de Ghanese vlag, een zwarte ster erop en…..niets meer aan doen! Ondertussen worden ook nieuwe ideeën uitgebroed.

0-5

feb 18

Hulp nodig.

images

Vanmiddag  komen de wijkagent en jeugdwerker bij ons op bezoek. Na aanhoudend pestgedrag van een paar kinderen hier in de wijk en een (nu nog kleine) escalatie bespreken we samen hoe dit een halt toegeroepen kan worden. We verzekeren “onze” meisjes dat de politie je vriend is. Hopelijk kunnen binnenkort weer alle kinderen hier in de buurt fijn en veilig buiten spelen.

wilco

feb 16

Kinderconcert met ondersteunende gebaren.

Het Gelders Orkest met Theater Gnaffel en de uitvoering van “Het Uilskuiken” is vanmiddag bezocht. Van tevoren werden de filmpjes bestudeerd van het lied met gebaren. Op de filmpjes worden de gebaren aangeleerd door Bianca, die onze meiden al kennen van de gebarenchallenge. Een jaar lang hebben we wekelijks 10 gebaren toegestuurd gekregen om te leren. Heel leuk en leerzaam. Op de SVO-scholen van onze meisjes zijn de ondersteunende gebaren voor sommige leerlingen een must dus is het nog leuker om dit te leren en te herkennen.

Unknown-2

We krijgen enthousiaste kinderen weer thuis want het was “heel erg leuk”. En… Bianca was er ook, in levende lijve. Wat een mooie ervaring.

Unknown-3

www.gebarenchallenge.nl