Weblog
apr 20

Slootje springen.

0-4

Bijna elke middag en in de avond ook nog een uurtje wordt er slootje gesprongen met een heel stel meisjes. Eerst wat voorzichtig maar al snel met wat meer durf. Onze meiden genieten dubbel. Ze kunnen over een slootje springen en nog veel belangrijker, ze mogen meedoen met een groepje kinderen. :)

apr 18

Baby in huis.

0-11

Ons jongste kleinkind in de armen van “onze” meisjes. Ze vinden het prachtig en er wordt flink vergeleken met de pop. Toch horen we dan ook losse opmerkingen als: “ik wilde dat ik ook zulke lieve ouders had waar ik bij had kunnen blijven wonen”. Wel jammer dat de meisjes in een veilige setting ook steeds geconfronteerd worden met hun eigen situatie. Hoe goed we ook voor ze zorgen en hoe fijn ze het ook hebben, het is toch nooit “zoals het hoort”.

0-9

apr 7

Verdriet.

Waar we pasgeleden bericht kregen over een naderend afscheid wegens ziekte, werden we gisteren opgeschrikt door een plotseling overlijden van een naast familielid. We hebben verdriet en de kinderen met ons. Maar ze zijn ook bang. Als dit zo maar kan gebeuren dan kan dat met onze pleegouders dus ook. We geven aandacht, begrip en veel nabijheid in de hoop dat de paniek zakt. 0-3

Een kind zoekt troost bij het konijn en de knuffel, het andere kind wil iets doen en maakt een mooie steen die op de kist en later op het graf mag liggen.

0-2

We hebben even tijd nodig om dit te verwerken!