Muziek in huis

Muziek is een belangrijk onderdeel van de opvoeding hier in huis. Als je de leeftijd er voor hebt, dan ga je ook een instrument bespelen. Dit is elke keer weer een leuk traject. Wat zal ik kiezen? Een beetje inzicht in instrumenten hebben de kinderen dan al wel. Er staat een piano in huis en je vindt hier gitaren, ukeleles, fluiten en violen. Verder spelen onze kinderen regelmatig muziek als ze thuiskomen en dan komen er diverse instrumenten langs.

De kinderen die al zijnĀ  begonnen met een instrument komen er achter dat het heel leuk lijkt om een instrument te spelen, maar dat dit ook inspanning van jezelf vraagt. Dat valt niet altijd mee en is een proces dat goed begeleid moet worden. Maar als het lukt, en het kind gaat plezier krijgen in het spelen dan is er heel wat gewonnen. Er wordt beweerd dat muziek maken je slim maakt, ook niet echt gek dus.

Zo klinken er regelmatig wijsjes door ons huis. Het liedje dat je graag zingt, het stukje dat je voor de muziekles moet oefenen, dat ene stukje dat je al zo goed kunt, het lied dat je aan een ander wilt laten horen. En we merken dat er steeds meer wijsjes in de hoofdjes komen. Fijn als je leert om van muziek te houden!