apr
6

Een dag om nooit meer te vergeten!

maandag 6 april 2015

Wat een bijzondere dag vandaag. Er was een uitnodiging voor ons geopereerde kind door de Stichting Groot Hart om naar de Paasraces in Zandvoort te komen. Maar de rest van het gezin mocht ook mee. Deze dag gaan “onze” 6 kinderen die mee waren ook nooit meer vergeten.

Het is 10 uur in de ochtend als we in Zandvoort arriveren en na even rondkijken zien we vrijwilligers van de St. Groot Hart aan komen lopen. Ze zijn duidelijk te herkennen door het logo op hun jack. We krijgen een envelop met daarin een parkeerbewijs en entreekaartjes en mogen het circuitterrein oprijden.

IMG_4386

We worden opgewacht door andere vrijwilligers die ons mee nemen naar een tent die gebruikt wordt voor de ontvangst van de uitgenodigde gezinnen. Daar beginnen we met een ontvangst en wat te drinken. Ondertussen zijn er races bezig op het circuit en al snel loopt een aantal van onze kinderen met oordoppen of watjes in de oren. Maar daarna is het je ogen uitkijken en genieten! Elk kind krijgt een passende helm.

IMG_4458

En elk kind mag drie rondjes in een echte race-auto naast een echte coureur over het race-circuit. De kinderen komen helemaal opgetogen terug. Wat een ervaring en wat een aardige mensen allemaal. Heeft de één het geluk om naast Rob Kamphues te zitten tijdens de rondes over het circuit, zit de ander bij diegene die net een prijs heeft gewonnen en de volgende bij die jonge, maar o zo aardige coureuer. Allemaal blij en heel tevreden. Tussendoor genieten we van een heerlijke lunch.

IMG_4490

IMG_4540

IMG_4550

IMG_4611

IMG_4633

Op het moment dat je niet zelf rijdt dan kun je het parcour bekijken van bovenaf. Ook heel indrukwekkend!

IMG_4631

Als alle kinderen van de uitgenodigde gezinnen zijn geweest dan gaan we terug naar de tent en volgt er een heuse prijsuitreiking. Elk kind ontvangt een oorkonde, een poster, een t-shirt en een echte prijs. Na nog een kop koffie of blikje fris bedanken we de vrijwilligers en gaan richting auto.

Vlakbij is het strand waar de kids nog wel graag even willen kijken. Ook dat is genieten en levert mooie plaatjes op.

IMG_4729 IMG_4738 IMG_4749

 

Wat een dag! Om nooit meer te vergeten!