aug
18

Finland 2022

donderdag 18 augustus 2022

We vertrekken heel vroeg op 28 juli en zijn al mooi vroeg  voor onze eerste boottocht.

0-2

Na een goede reis, met nog een overnachting in Helsingborg, rijden we op 29 juli in de avond de nachtboot op die ons het laatste stuk naar Turku zal brengen. Op de boot begint de vakantie echt, met samen eten, kinderdisco en pianobar met life muziek en heerlijk (maar kort) slapen in de eigen hut.

unnamed-10

We hebben een heerlijk weerzien met onze oudste zoon en zijn gezin. Ook de tweede zoon en zijn gezin haken een week aan. We maken heel wat wandelingen in de prachtige natuur.

0-11

0-10

0-12

unnamed-4

unnamed-16

0-5

We plukken bosbessen en kunnen daarna ook heel veel ervan eten.

0-15

0-16

We bezoeken Naantali, een kleine havenstad met een oude stadskern en vinden daar een theehuis dat ingericht volgens Moomin-stijl.

0-17

0-21

0-18

0-19

0-20

0-6

We doen spelletjes samen en genieten van de rust in en om ons huisje waar we een klein privé bos hebben.

unnamed-14

In de kamers is neon licht voor extra sfeer.

unnamed-4

We bezoeken de cultuur markt die aan het begin van het nieuwe schoolseizoen wordt gehouden met ook boekenverkoop van de bibliotheek en allerlei lekkernijen.

unnamed-13

De (voor)school van de jongste kleindochter mogen we bezoeken.

unnamed-15

Dan bereikt ons het bericht dat ons lieve maar oude konijntje is doodgegaan. Dat is dan toch schrikken. Dankjewel Ging dat je ons zoveel jaren liefde en plezier hebt gegeven. Dat je zo leuk met de bal aan je neusje rondliep in de tuin en meestel wel wilde knuffelen. We zullen je missen.

0-1

0-7

Onze pleegdochter zegt weinig maar loopt de rest van de dag rond met een knuffelkonijntje. Dat is ook verwerken. In Zwolle wordt een heuse begrafenis geregeld en wij worden op de hoogte gehouden met berichtjes en foto’s.

Als onze kleindochter mee terug naar Nederland is dan zorgen we voor wat extra’s. Van de stichting uit mogen we een ad hoc aankoop doen als het nodig is en binnen de doelstellingen valt. Zo wordt op een leuke manier de creatieve nieuwsgierigheid aangewakkerd en is het niet zo stil als enige jongere in huis.

0-2 0-5

 

Terwijl wij dingen gaan bekijken is dat meteen een goede gelegenheid voor de diverse knuffels om dingen te beleven. Die verhalen worden gedeeld op Instagram onder de naam: Dikzakadventure.

unnamed-5

unnamed-6

Ook aan zo’n heerlijke vakantie komt een einde. Op de avond van 18 augustus rijden we weer de nachtboot op. Ditmaal voor de terugreis die we rustig willen afleggen met 2 overnachtingen.

0-8

Onze zoon en zijn gezin sturen de foto van de boot waar wij opzitten. Ze zien ons al aankomen.

0-9

Zij staan ons uit te zwaaien terwijl de boot richting zee vaart.

Näkemiin! Tot ziens!