dec
30

Geen Oma? Echt wel!

vrijdag 30 december 2022

Terwijl ik zit te wachten valt mijn oog op een tijdschrift en de volgende tekst. Het blijkt maar weer dat het leven van BN-ers ook niet altijd volmaakt of compleet is.

Maar het doet me ook denken aan een uitspraak van een mevrouw bij ons uit de kerk. Een uitspraak die positief is uitgepakt en voor alle partijen een win-win situatie is gebleken. Het verhaal is als volgt: Jaren geleden woonden er 7 pleegkinderen bij ons. Tijdens vakanties, kerst, etc. gingen de meeste kinderen wel een paar dagen naar de eigen familie. Voor een van de kinderen was dat moeilijk. Geen mogelijkheid tot logeren bij ouders en geen contact met eigen grootouders. Zo liet ze op een zondag ontvallen: ik heb geen opa en oma. Waarop een (alleenstaande) mevrouw zei: Zal ik dan jouw oma zijn?

Nu, 10 jaar later, is dat contact er nog steeds. “Oma” komt op de verjaardag, maar wij gaan ook naar oma’s verjaardag. Oma was bij de doop, stuurt een kaartje bij ziekte, en kwam op eerste kerstdag bij ons eten. Geen oma? Echt wel!

Tegen allen in zo’n positie, zou ik willen adviseren eens rond te kijken. Er zijn veel kinderen die gebaat zouden zijn bij het hebben van een “Oma”!