jan
26

Maatregel.

maandag 26 januari 2015

Vier keer gewaarschuwd door de chauffeur en ook nog een kind geslagen. En dat is dan niet het eerste incident. Dat vraagt om een maatregel. Daarom gaat dit kind vanmiddag de weg naar school lopen. Dat maakt in eerste instantie niet zoveel indruk: “Best gezellig hoor, samen een stukje lopen”, “Wat zien we veel mooie dingen, hè”.

IMG_3413

Na de vraag (op de helft) of er nu genoeg geleerd is volgt de mededeling: “Ik denk dat er nog een stukje nodig is om het nog beter te leren”. Dus gaan we nog een stuk, het is wel de bedoeling dat er zoveel geleerd wordt dat er normaal met de schoolbus gereisd kan worden en we voorlopig niet weer hoeven te gaan lopen. Na ruim een half uur lopen en iets over de helft van de weg naar school, vindt ook dit kind het wel genoeg en keren we om. Nu nog terug lopen!

IMG_3415

Echt zuur wordt het pas als onderweg een prachtige speeltuin wordt ontdekt en we er niet gaan spelen. En de vermoeidheid slaat dan ook toe. Wat fijn als we weer thuis zijn en even kunnen uitpuffen. Er wordt nog een mooie tekening voor de chauffeur gemaakt en hopenlijk kunnen we dit hoofdstuk voorlopig even afsluiten.

IMG_3416

Toch brengen dit soort dingen ook wel iets positiefs mee. Zo zien we een paar keer een prachtige reiger en zelfs de eerste sneeuwklokjes.

IMG_3412