aug
1

Oefenen!

vrijdag 1 augustus 2014

Vakantie en ongemerkt allerlei vaardigheden oefenen! Want heel veel dingen kun je al best. Je kunt je bed al rechttrekken, je kunt je bord en beker naar de keuken brengen, je kunt je speelgoed opruimen voor je wat anders pakt, je kunt proberen om dingen op te lossen zonder te schreeuwen, je kunt een klein klusje doen, je kunt op tijd naar de w.c. gaan……..

We zijn een paar dagen lekker thuis. De kinderen spelen volop in huis, in de tuin en op het grote veld achter ons huis. En ongemerkt oefenen we heel veel zaken die voor veel kinderen ongemerkt vanzelfsprekend worden, maar die bij onze kinderen maar moeilijk inslijten. Wat fijn als er na al dat oefenen een ijsje voor je klaarligt. Dit keer zelfstandig gekocht door het kind dat niet vraagt om dingen te doen maar het wel graag wil. Aan ons de schone taak om te kijken waar ze al aan toe is, wat al kan.

zomer '14 276

 

 

 

 

 

 

 

En een kleine boodschap doen kan ze dus prima én dan tegelijkertijd ook nog het plastic afval in de plastic-container gooien! Wat een kanjer.

Steeds vaker zien we de oude schriftjes van school ergens liggen. Zou dat betekenen dat ze zin hebben om weer naar school te gaan? 🙂

zomer '14 278