jul
29

Reunie.

zaterdag 29 juli 2023
Vanuit het bestuur van de Stichting Goedgezind is het mooie idee gekomen om een reĆ¼nie te houden ivm het tien-jarig jubileum van de stichting. Voor die kinderen, die in de tijd dat de Stichting ons heeft ondersteund (de afgelopen tien jaar dus), hier hebben gewoond.
Na ruim 30 jaar pleeggezin zijn, maken we nu ook mee dat er jonge mensen zijn die hun dossier opvragen bij jeugdzorg, daarin ons telefoonnummer vinden, en contact opnemen. Ook die kinderen krijgen een uitnodiging. Met hen hebben we weer contact omdat zij dat willen. Wij gaan niet op zoek, wij volgen.
De jongste was bij de plaatsing in ons gezin 6 weken.
De oudste was bij de plaatsing bijna 12 jaar.
Allemaal hadden ze gemeen dat hun “koffer” te zwaar was om te dragen. Dat ze een plekje nodig hadden om even bij te komen. Om nabijheid te krijgen of juist rust.
Een hand die jou vasthoudt of die jij kan vasthouden op het moment dat je daar behoefte aan hebt.
Deel uitmaken van een familie, gezin zijn, een plekje aan de tafel, een bed om te slapen, een luisterend oor, een helpende hand. Gewoon naar school en buiten spelen. Voor zolang dat nodig is of voor zolang jij dat wilt.
Bij een plaatsing maakten we gewoon ruimte, omdat “het nodig was”. En dan was je deel van ons gezin. Een van de pleegkinderen maakte ooit onderstaand bord die duidelijk maakt hoe zij dit heeft ervaren. Een groot pleeggezin / familie zijn.
Wat mooi om dit terug te krijgen van een kind.
Pleeggezin zijn houdt ook in dat je afscheid moet nemen. De kortste plaatsing duurde 3 weken, de langste (meer dan 17 jaar) duurt nog steeds voort. Alles wat daar tussenin zit hebben we meegemaakt. Soms ging een afscheid soepel, soms was het traumatisch en hadden alle partijen rust nodig. Maar in alle gevallen geldt dat je foto hier nog steeds hangt en je welkom bent.
Wij kijken er naar uit! Was het maar alvast oktober. šŸ™‚